seo-heroes.be

Uw site bovenaan de zoekresultaten

SEO-Optimization -Image
We nemen uw SEO zorgen weg

Het nut van zoekmachine optimalisatie
voor uw onderneming ?

Meer dan 70% van  alle internetgebruikers start hun zoektocht op het internet via zoekmachines. Het merendeel ervan gebruikt google als zoekmachine.

Als bedrijf wil je zoveel mogelijk bezoekers bereiken via je site. Een plaats bovenaan de zoekresultaten verwerven is hiervoor absoluut noodzakelijk.

Wil je de zichtbaarheid van je site vergroten en meer organische bezoekers aantrekken, of minder adverteren om bezoekers naar je site te krijgen is het belangrijk dat zoekmachines zoals google je site juist kunnen lezen om je plaats in de resutlaten te bepalen.

Hoe beter je site voldoet aan de vereisten van google hoe hoger je plaats zal zijn. Zoekmachine optimalisatie correct uitvoeren is noodzakelijk om de beste resultaten te verkrijgen.

Hoe SEO of zoekmachine optimalisatie kan helpen uw ROI te verhogen

Onze visie op hoe zoekmachine optimalisatie kan helpen uw site te verbeteren is eenvoudig. Zoekmachine optimalisatieis niet enkel gratis vergeleken met SEA of SMA maar we merken ook dat organische bezoekers veel beter converteren en veel betere leads opleveren.
Daarom besteden we heel veel aandacht aan het correct opmaken van sites en pagina’s zodat deze aansluiten bij de digitale strategie van een bedrijf.

De voordelen samengevat:
Meer (kwalitatieve) bezoekers op jouw website via organisch verkeer
Hogere online naamsbekendheid en een sterkere online reputatie
Lagere kost per lead vergeleken met adverteren
SEO-Analytics-Image

Meer bezoekers = meer conversies = meer omzet

Om optimaal te profiteren van bezoekers die via zoekresultaten je site vinden is het belangrijk dat je site bovenaan de lijst terug te vinden is.   De eerste 3 resultaten krijgen meer dan 70-80% van alle bezoekers op hun site. Websites die op de 2e pagina van de zoekresultaten staan krijgen doorgaans bijna geen bezoekers doorgestuurt.

Welke elementen in seo optimalisatie spelen nu exact een rol om je site bovenaan de resultaten te krijgen?

SEO optimalisatie of zoekmachineoptimalisatie goed doen is de laatste jaren moeilijker geworden, google past voordurend zijn algoritme aan en doet regelmatig updates(penguin, panda, pigeon, …) waardoor de zoekresultaten continue wijzigen.

 

Niemand weet exact wat je moet doen om de eerste plaats te bereiken voor een specifiek keywoord ( maar wij hebben wel een heel goed beeld 😉 ) 

 

Ons beste antwoord vandaag is dat google probeert om de meest relevante website bovenaan te plaaten die bovendoen ook een goeie bezoekerservaring kan garanderen. Je site of content technisch zo schrijven dat google hem interessant vindt werkt dus niet meer. Ook wordt google steeds slimmer in het ontdekken van sites die truuks toepassen om bovenaan de rankings te geraken( blackhat seo).

 

Om te beginnen geld dat je 1 pagina dient te optimaliseren voor 1 zoekwoord ( of beter gezegd een zoekwoordenfamillie).  Google bekijkt elke pagina op je site afzonderlijk en probeert enerzijds in te schatten waarover je pagina gaat en anderzijds hoe goed je site of pagina voldoet aan een user query m.a.w. hoe waardevol is je site en hoe hoog moet google je plaatsen.

Onze ervaring leert dat 3 elementen een rol spelen:

Content-Creation-Icon

Onpage elementen

De content en technische opmaak van je pagina

Social-Media-Marketing-Icon-1

Site quality en user experience

Voldoet je site technisch aan alle voorwaarden zodat bezoekers een optimale ervaring krijgen.
Hebben users een goeie experience als ze je site bezoeken ( bounce rate of exit rate) en vooral stoppen ze met zoeken nadat ze jouw site bezochten.(of anders gezegd beantwoord je hun vragen op je site)

Performance Monitoring

Site authority ( offpage)

Hoe belangrijk is je site( wordt er veel gelinked naar je site, worden er veel boodschappen gedeeld via social, bestaat je site al lang)

Wanneer doe je best aan zoekmachine optimalisatie ?

Wij raden onze klanten aan altijd aan zoekmachineoptimalisatie te doen. En in principe zijn er 2 mogelijkheden:

Zoekmachine optimalisatie bij het maken van een nieuwe site

Als je een site bouwt met seo of zoekmachine optimalisatie in gedachten geef je jezelf al veel meer kans op slagen. Je site zo opmaken dat hij voor google en gebruikers perfect leesbaar is zorgt er immers voor dat je van bij de start reeds veel betere rankings zal hebben. Wij gaan samen aan de slag met content schrijvers , designers en devs om je site perfect voor te bereiden volgens de seo vereisten die VANDAAG noodzakelijk zijn om een plaats bovenaan google te verkijgen. Er komt heel wat bij kijken om zoekmachine optimalisatie volledig en correct uit te voeren. Wij zorgen ervoor dat het volledige proces correct doorlopen wordt

Zoekmachine optimalisatie om bestaande pagina’s te verbeteren

Je site is reeds een tijd actief, maar niet zichtbaar bovenaan de zoekresultaten ? Ook dan kan zoekmachine optimalisatie helpen om je rankings te verbeteren. Voor de meeste van onze klanten starten we met een SEO-Audit om een duidelijk beeld te hebben waar het vandaag foutloopt. Hierna stellen we een actieplan op om de tekortkomingen 1 voor 1 aan te pakken.